Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι απούσα από το Συριακό πολεμικό μέτωπο. Το Ισραήλ ξεκίνησε βομβαρδισμούς εναντίον στόχων του φιλοτουρκικού καθεστώτος του Al-Jolani. Διακινούνται φήμες για εμπλοκή της τουρκικής αεροπορίας στον εναέριο χώρο της Συρίας.
Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι απούσα από το Συριακό πολεμικό μέτωπο. Το Ισραήλ ξεκίνησε βομβαρδισμούς εναντίον στόχων του φιλοτουρκικού καθεστώτος του Al-Jolani. Διακινούνται φήμες για εμπλοκή της τουρκικής αεροπορίας στον εναέριο χώρο της Συρίας.
Το μεγάλο πρόβλημα με συστημικά και
μετριοπαθή κόμματα, όπως το γερμανικό AfD, είναι ότι εκπαιδεύουν τον λαό στην
καθεστωτική νομιμότητα.
Με το παραμικρό, διώκουν τα πιό ριζοσπαστικά στοιχεία από το κόμμα τους
(για να μην τους αποκαλέσουν φασίστες οι αντίπαλοι), με αποτέλεσμα να
αυτοϋπονομεύωνται. Διαρκώς νοθεύουν το πολιτικό τους μήνυμα προκειμένου
να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το καθεστώς.
Ούτε προετοιμάζουν τα στελέχη τους για πολιτικό αγώνα εκτός νόμου. Αντιθέτως επιμένουν μανιωδώς να πολιτεύωνται μέσα σε ένα νομικό πλαίσιο το οποίο διαρκώς συρρικνώνεται εις βάρος τους.
Πώς θα έδειχναν οι μη-στρατιωτικές πολεμικές επιχειρήσεις της Ελλάδος
εναντίον ενός προαιώνιου εχθρού;
Οι μη-στρατιωτικές πολεμικές επιχειρήσεις θα διεξήγοντο επί δεκαετίες. Θα
ήτο συνδυασμός φανερών και μυστικών ενεργειών, με έμφαση στις φανερές
δραστηριότητες.
Ως πολεμικό εργαλείο βασίζονται στην εμπέδωση της αυτοϋπονομεύσεως ως κάτι
θετικό εκ μέρους του εχθρού. Η συλλογική αυτοκτονία πρέπει να εκλαμβάνεται ως
προοδευτική αξία, και να επιδιώκεται ως αυτοσκοπός από την κοινωνία-στόχο.
Πολεμικοί στόχοι των μη-στρατιωτικών επιχειρήσεων δεν είναι οι εχθρικές αποθήκες πυρομαχικών, ούτε τα εχθρικά πολεμικά αεροσκάφη. Είναι το αξιακό σύστημα, οι κοινωνικές προτεραιότητες, οι συνειρμικές αποθήκες, το συλλογικό υποσυνείδητο, και η δομή των κινήτρων-αντικινήτρων που επικρατούν στο κράτος-στόχο.
Aμέσως μετά την διάλυση της EE και του NATO, αν δεν διαλυθεί ο Ρωσσικός στρατιωτικός συνασπισμός (CSTO), που αποτελεί μία μικρογραφία του Συμφώνου της Βαρσοβίας, και η Ευρασιατική Ένωση, θα έχουμε ακριβώς τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με ανάλογες ειδήσεις για τα προβλήματα
συντηρήσεως και ετοιμότητος που αντιμετωπίζει το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ. Oι μηχανικοί του δεν βρίσκουν εύκολα
ανταλλακτικά για την συντήρηση των αμερικανικών πολεμικών πλοίων.
Δεδομένου ότι η ναυπηγική δυνατότης της Κίνας είναι πολλαπλάσια των ΗΠΑ, το ισχυρότερο κράτος της Δύσεως, δύσκολα θα επαναλάβει ό,τι κατάφερε εναντίον του Ιαπωνικού αυτοκρατορικού ναυτικού στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Ανάλογη είναι η κατάσταση στο Βρετανικό πολεμικό ναυτικό.
ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, εισέβαλαν και κατέστρεψαν την Λιβύη, την Σερβία, το Ιράκ, την Συρία, αλλά καταδικάζουν την Ρωσσία για την εισβολή στην Ουκρανία, επειδή όπως λένε, το κάνει για να αλλάξει τα σύνορα.
Ενώ οι δικές τους στρατιωτικές επεμβάσεις ήταν δήθεν "ανθρωπιστικές", αποσκοπώσες μόνον στην αλλαγή αυταρχικών καθεστώτος.
Η πολιτική είναι περίπλοκη υπόθεση. Όποιος την αντιμετωπίζει με όρους άσπρο-μαύρο, θα ταπεινώνεται συγκρουόμενος με την πραγματικότητα.
Ενώ αρκετοί συντηρητικοί και ακροδεξιοί, ανέμεναν και αναμένουν άνοδο των δεξιών κομμάτων σε χώρες του δυτικού κόσμου λόγω του φαινομένου Τράμπ, στον Καναδά παρέμεινε στην εξουσία το woke-liberal κόμμα του Τρυντώ.
Ο διάδοχός του Μαρκ Κάρνεϊ κέρδισε την πλειοψηφία των εδρών στις εθνικές εκλογές. Πρόκειται για ανατροπή καθώς λίγους μήνες πριν οι δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα στους Συντηρητικούς.
Οι πράσινοι τσαρλατάνοι αυτή την φορά
ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Το κατόρθωμά τους στην Ιβηρική χερσόνησο,
δημιούργησε νέο παγκόσμιο ρεκόρ βλακείας. Κατέρρευσε όλο το ηλεκτρικό δίκτυο
στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, και σε ένα μέρος της Νοτίου Γαλλίας.
Λίγες μέρες πριν, η Ισπανία υπερηφανεύετο επειδή ανακοίνωσε ότι όλο το
ηλεκτρικό της δίκτυο θα μπορεί να τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές
ενέργειας. Σήμερα όλο το δίκτυο κατέρρευσε και θα πάρει τουλάχιστον μία
εβδομάδα για να επανέλθει.
Ούτε τα αεροδρόμια λειτουργούν, ούτε οι ηλεκτρονικές συναλλαγές. Η ζωή εκατομμυρίων πολιτών καταστρέφεται εξ αιτίας της πράσινης πανώλης.
Οι καθεστωτικοί αναλυτές διαπιστώνοντες το τέλος της διεθνούς φιλελεύθερης
τάξεως πραγμάτων, έχουν τρομοκρατηθεί.
Αλλά δεν συμβαίνει κάτι καινοφανές. Ο
Σαμουήλ Χάντιγκτον τα είχε πει από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Μετά την διάλυση
του Σοβιετικού συνασπισμού, οι διαχωριστικές γραμμές θα είναι μεταξύ θρησκειών,
φυλών, πολιτισμών, εθνοτήτων, φατριών. Και αυτό συνέβη στον υπόλοιπο κόσμο. Η ανάλυσή του για την Δύση ήταν πρόωρη,
αλλά για τον υπόλοιπο κόσμο ήταν σωστή.
Η Δύση παρέμεινε προσκολλημένη για 35 χρόνια στο αφήγημα του Φουκουγιάμα, ο οποίος επέμενε στην διαχωριστική γραμμή, φιλελεύθερες δημοκρατίες εναντίον αυταρχικών καθεστώτων. Στην ουσία επέκτεινε το ψυχροπολεμικό αφήγημα, καπιταλισμός εναντίον κομμουνισμού.
Μοντεσκιέ: Σκέψεις για τα αίτια του μεγαλείου και της παρακμής των Ρωμαίων,
Κεφάλαιο VI
Δεδομένου ότι ποτέ δεν έκαναν ειρήνη με καλή πίστη και ότι η καθολική
κατάκτηση ήταν ο στόχος τους, οι συνθήκες τους ήταν στην πραγματικότητα μόνον
αναστολές πολέμου, και έθεταν σε αυτές όρους που πάντα ξεκινούσαν την
καταστροφή του κράτους που τους απεδέχετο.
Απήγαγαν στρατιωτικές δυνάμεις από φρούρια, ή περιόριζαν τον αριθμό των χερσαίων στρατευμάτων, ή απαιτούσαν να τους παραδώσουν ίππους ή ελέφαντες. Και αν ο λαός ήταν ναυτική δύναμη, τον ανάγκαζαν να καταστρέφει τα πλοία του και μερικές φορές να ζει πιο μακριά από την ακτή.
Strategic resilience: Ο όρος στρατηγική προσαρμοστικότης/ανθεκτικότης φαίνεται είναι άγνωστος στα αντικαθεστωτικά κινήματα της Ελλάδος.
Δεν διαθέτουν στελέχη που να ασχολούνται με την ανάλυση και διαχείριση κινδύνων, ούτε με την ανατρεπτική στρατηγική. Οπότε με το παραμικρό πλήγμα που δέχονται από το κατοχικό καθεστώς, εξαϋλώνονται.
Η στρατηγική ανθεκτικότης αφορά την ικανότητα ενός οργανισμού να προβλέπει, να προετοιμάζεται, και να προσαρμόζεται σε απροσδόκητες αλλαγές και διαταραχές στο περιβάλλον του, διατηρώντας παραλλήλως τους κυρίους στόχους και λειτουργίες του.
Βασικές αρχές της εξωτερικής πολιτικής του George
Canning, βρετανού ΥΠΕΞ, 1822-1827:
Μη-επέμβαση. Όχι ευρωπαϊκό αστυνομικό σύστημα. Κάθε έθνος για τον εαυτό του και ο Θεός για όλους μας. Ισορροπία δυνάμεων. Σεβασμός στα γεγονότα, όχι στις αφηρημένες θεωρίες. Σεβασμός στα δικαιώματα απορρέοντα από τις συνθήκες, αλλά προσοχή στην επέκτασή τους. Αγγλία, όχι Ευρώπη. Η επικράτεια της Ευρώπης εκτείνεται μέχρι τις ακτές του Ατλαντικού, η επικράτεια της Αγγλίας ξεκινά εκεί.
Χρέος της Ελλάδος είναι να διαλύσει την
ευρωατλαντική αυτοκρατορία, και να κατακερματίσει την Ενωμένη Ευρώπη πριν
προσαρτήσει και άλλα εδάφη. Αρμενία,
Ουκρανία, Μολδαβία, Αλβανία, Βόρειος Μακεδονία, Mαυροβούνιο, Καναδάς, Τουρκία, μπορεί να
προσαρτηθούν στην ΕΕ.
To 1987 ετέθη ζήτημα εντάξεως του Μαρόκου στην τότε ΕΟΚ, αλλά απερρίφθη το αίτημα. Σήμερα μπορεί να εγίνετο δεκτό. Έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την ένταξη του Καναδά στην ΕΕ, λόγω επιδεινώσεως των σχέσεων ΗΠΑ-Καναδά.
If the Ukrainian conflict settles according to Zelensky's terms, it will send a very dangerous message to other leaders; that they can transform their country to a NATO launching pad, and threaten any sovereign country, without consequences.
The EU stance on Ukraine rewards Western aggression and NATO's expansion. If NATO wins this war and annexes Ukraine, no country in the whole world can feel safe.
The same problem with the same pattern of consequences will appear in Taiwan. The Western alliance arms Taiwan, promises to intervene if China tries to recapture the island, hence it activates the Thucydides trap.